Που αποσκοπεί το HACCP
1. Στην αναγνώριση των πάσης φύσεως κινδύνων που έχουν σχέση με οποιοδήποτε στάδιο του κύκλου ζωής των τροφίμων (ανάλυση κινδύνων)
2. Στη διερεύνηση των σημείων που μπορούν να ελαττώσουν ή να εξαλείψουν τους πιθανούς κινδύνους (κρίσιμα σημεία ελέγχου)
3. Στην εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου και τεκμηρίωσης
Τα πλεονεκτήματα
1. Αξιοπιστία – Τήρηση αυστηρών διαδικασιών ασφάλειας και υγείας
2. Σεβασμός στον καταναλωτή – Ασφαλή και υγιεινά προϊόντα 3.
Βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων – Ανίχνευση πηγών κινδύνου
4. Ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής – Μείωση των απορριπτέων τελικών προϊόντων λόγω εφαρμογής προληπτικών μέτρων
5. Οργάνωση – Ξεκάθαρη ιεράρχηση αρμοδιοτήτων προσωπικού
6. Βελτιστοποίηση της εργασίας – Εκπαίδευση προσωπικού για κάθε στάδιο παραγωγής
7. Αποφυγή επιβολής κυρώσεων – Συμμόρφωση με την νομοθεσία τροφίμων
8. Αποφυγή δυσφήμισης – Ελαχιστοποίηση πιθανότητας παραγωγής μη ασφαλούς / μη υγιεινού προϊόντος
Είναι πολύ σημαντικό για μια νέα επιχείρηση να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους που απαιτούνται, κάτι που χρίζει σχεδιασμού από εξειδικευμένους Μηχανικούς που γνωρίζουν τις υγειονομικές προδιαγραφές και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις αρχές του HACCP με σκοπό να διευκολύνουν τις λειτουργικές συνθήκες τις επιχείρησης. Η MEDITERRANEAN CERT αναλαμβάνει μέσω ειδικευμένων, εξειδικευμένων και έμπειρων συνεργατών μας, την έκδοση και εφαρμογή του συστήματος HACCP που να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας της επιχείρησής σας χορηγώντας αντίστοιχο πιστοποιητικό, το οποίο εξασφαλίζει την συμμετοχή της επιχείρησης σας σε δημόσιος διαγωνισμούς ή παροχής υπηρεσιών σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή οπουδήποτε αυτό έχει νομική ισχύ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ